Bývalý zamestnanec Pred 3 roky

Pozitíva firmy

Zamestnanecká zľava, prostredie pri knihách

Negatíva firmy

12 hodinové smeny na nohách, sadnúť si človek nemôže, pri pokladni chýba stolička. Treba byť od rána do večera v pozore a oslovovať zákazníkov, čo je dosť unavujúce. Keď sa stojí, tak vzpriamene, nemôžete mať ani prekrížené ruky. S kolegami je zakázané sa rozprávať dlhšie ako 5 sekúnd, vedúca hneď priskočí a rozdelí od kolegov. Prestávky sú po jednom. Keď sa vykladá tovar, tak je vždy nátlak aby ste sa venovali zákazníkom. Akonáhle zákazník vkročí do predajne, v sekunde treba na neho skočiť a pýtať sa, či nepotrebuje pomoc. Vysoké nároky na zamestnanca pri nízkom plate. Atmosféra nie je príjemná, knižky si tam určite čítať nebudet lebo voľný čas neexistujete. Ak si na minútku poľavite, hneď vás upozorňujú.

Ďalšie recenzie firmy Panta Rhei

Bývalý zamestnanec Pred 10 mesiacmi

Pozitíva firmy

relatívne pekné a čisté prostredie; fajn kolektív; možnosť držať novinky v rukách skôr, ako zákazníci; zamestnanecká zľava (avšak aj tá bola zdanená, ktorá sa následne strhávala z výplaty)

Negatíva firmy

Zažil som tu niekoľko rokov ako predavač (a neoficiálne aj zástupca manažéra), a napriek príjemnému prostrediu a knižkám, ktoré od detstva obľubujem a priateľskému kolektívu, som veľakrát mal pocit, že odtiaľ už chcem konečne vypadnúť. Nakoniec som to aj urobil, keďže odmeny som takmer žiadne nedostával, fungovali sme na kvartálne odmeňovanie, ale samozrejme sme vždy dostali nereálne vysoké plány. Plat veľmi slabý za obrovské množstvo činností, ktoré sme vykonávali. Znížili aj počet zamestnancov, čiže som veľakrát robil sám na rozlohovo veľkej predajni, bez brigádnika (keďže aj brigádnických hodín na jeden mesiac bolo málo, alebo od nás odchádzali kvôli nízkej hodinovej mzde). Musel som sa naučiť prakticky viesť celú predajňu, a v prípade neprítomnosti manažéra som mal na starosti kvázi všetko, za nulový príplatok. Bolo treba neustále upratovať predajňu, vysávať, umývať podlahu, čo bolo vzhľadom na nemalú rozlohu samotnej predajne a podotknem - sám! celkom otravné aj časovo zdĺhavé. Predvianočný zhon bol veľmi náročný a takisto nás za to finančne neodmenili. V priebehu roka prebiehalo mnoho marketingových kampaní, a mali sme pocit, že sa viac investuje do reklamných materiálov ako do stálych zamestnancov, ktorí sú dôležitými aktérmi predajného procesu. Veľakrát na nás tlačili, aby sme ponúkali zákazníkom predražený doplnkový tovar, ceny kníh išli enormne hore.. V skratke.. ak rozmýšľate nad prácou v PR, skúsiť môžete, ale či budete spokojní? Hmmm...

Panta Rhei - 19.07.2022

Nikdy viac …

Bývalý zamestnanec Pred 1 rokom Perspektíva

Pozitíva firmy

Príjemné prostredie medzi knižkami.

Negatíva firmy

Do práce treba prísť o pól hodiny skôr, ale zaplatené to nemáte. Soboty, nemáte zaplatené - opracovaný čas sa vám počíta ako nadčas. Za minimálnu mzdu, očakávajú maximálny výkon. Odmeny žiadne. Vedenie firmy sa vôbec o svojich zamestnancov nezaujíma. Ide im len o zisk. Nútia zamestancov aby tlačili na zákazníkov aby kúpili čo najviac .. V lete práca na predajni kde je 30 stupňov. V zime zase nie sú peniaze na tričká s dlhým rukávom. Peniaze sú na reklamu, influencerov ale nie pre zamestancov, ktorý sú v priamom kontakte s nie vždy príjemnými zákazníkmi.

Odporúčanie pre management

Oceniť stálych, skúsených a spoľahlivých zamestancov, pretože takto tam nikto schopný neostane.

Panta Rhei - 03.02.2022

Neodporúčam

Súčasný zamestnanec Pred 2 roky Perspektíva

Pozitíva firmy

Výplata načas, všetko na papiery, nové skúsenosti s prípravou kávy

Negatíva firmy

Za veľa muziky veľmi málo peňazí, s tringeltov na kartu uvidíte ledva polovicu, prehadzovanie s prevádzky do prevádzky, neustále otravovanie za nadčasy, musíte prísť o pol hodinu skôr do práce samozrejme zadarmo

Panta Rhei - 14.01.2022

neodporúčam

Súčasný zamestnanec Pred 2 roky Perspektíva

Pozitíva firmy

menšie zlavy na knihy

Negatíva firmy

vôbec neodporúčam túto firmu...plat je doslovne mizerný ..toto by som som už nebrala ani ako poslednu možnosť ..