Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Čím si získate recruiterov na pohovore v Henkel?

Odpoveď nám prezradila Zuzana Kaňuchová, Hovorkyňa/Riaditeľka korporátnej komunikácie Henkel Slovensko. Pozrite sa s nami na priebeh pohovoru v Henkel a nenechajte nič na náhodu.

Kedy je najlepšie hľadať si novú prácu? A čo pri výbere rozhoduje?

Nájsť si novú prácu nemusí byť také jednoduché, ako sa zdá. Nie je to totiž len o rozoslaní životopisu. Výber zamestnávateľa a správnej práce závisí na mnohých kritériách. A dnes už to nie je len výška mzdy.

Tajný recept, ako zvládnuť pohovor v Deichmanne odhalený

Čaká vás pohovor vo firme Deichmann? Nepodceňte prípravu, buďte úprimný a nechajte doma stres. Viac rád, ako na pohovore zažiariť nájdete nižšie.

Čo v kandidátoch najčastejšie hľadajú recruiteri Kiwi.com?

Zaujímate sa o prácu v Kiwi.com? Alebo ste už boli pozvaný aj na osobný pohovor? Poďte sa s nami bližšie pozrieť na to, čo si pre vás prichystali recruiteri.

Pracovné odevy: 5 rád, ktoré vám pomôžu s výberom

Pracujete na stavbe, maľujete alebo zatepľujete dom? V tom prípade potrebujete pracovné odevy. Kedy vám ich preplatí zamestnávateľ a kde vybrať tie najlepšie pracovné odevy?

Posuňte svoj životopis o level vyššie: 4 veci, ktoré by ste mali vedieť

Ak sa zubami-nechtami držíte starej dobre klasickej šablóny životopisu, nastal čas sa jej vzdať. Dnešná doba sa výrazne posunula dopredu a klasický životopis zaplnený textom už pri hľadaní práce veľa osohu nenarobí.

Viete, čo všetko vyčítate z výplatnej pásky?

Či už pracujete alebo brigádujete, pravdepodobne ste sa s výplatnou páskou stretli. Nie všetci jej však rozumejú a niekedy potrebuje aj výplatná páska vysvetlenie. Neobsahuje len správnu výšku mzdy, ale vyčítate z nej oveľa viac.

Ako si dopriať luxus za málo peňazí?

Rozmýšľali ste už nad otázkou, ako si dožičiť luxusný život s nie až tak luxusným budgetom? Tu je 15 tipov, ako byť luxusnému životu na dosah.

Recept na zvládnutie pohovoru v Martinuse: Buď sám sebou a nezabudni si priniesť úsmev

Patríš medzi knihomoľov, ktorí dokážu zhltnúť knihu za jeden deň a si vždy pozitívne naladený? Tak to sa budeš do tímu Martinusákov hodiť. Pozri sa na priebeh pohovor v Martinuse a zisti, čoho sa vyvarovať. Na naše otázky odpovedala Jana Gregor Simanová.

Čoraz viac Európanov sa vydáva za prácou do Kanady. Prečo?

Sociálny systém, vysoké dôchodky a mnoho ďalších benefitov presvedčilo odcestovať za prácou do Kanady nejedného Slováka. Poďte sa s nami pozrieť, čo so sebou život v Kanade prináša.