Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Veľa peňazí a málo stresu? Toto sú najlepšie platené zamestnania

Prebehlo vám hlavou, že práca, kde zarobíte veľa a zároveň sa vyhnete stresu neexistuje? Tak týchto 10 pozícií vám povie presný opak. Inšpirujte sa najlepšie platenými pozíciami s nízkym obsahom stresu. Znie to výhodne, nie?

Motivovaný zamestnanec je dobrý zamestnanec

Už ste zistili, že keď motivujete zamestnancov správne, tak sú výkonnejší? Motivovať ich však musíte správnym smerom. Ako motivovať zamestnancov a podporiť ich v práci?

Pracovné prostredie je dôležité: Prečo mať moderné kancelárie?

To, ako sa v práci cítite z veľkej časti ovplyvňuje aj prostredie, v ktorom pracujete. A v dnešnej dobe, by si zamestnávatelia mali na pracovnom prostredí dať záležať. Ovplyvní nielen náladu zamestnanca, ale aj jeho výkon a produktivitu.

Tieto povolania už nenájdete. 10 najbizarnejších povolaní minulosti

Takého okultistu, alchymistu alebo kovboja, by ste dnes už na svete hľadali márne. V minulosti existovali povolania, ktoré sa v dnešnej dobe javia ako veľmi zvláštne. Niektoré z nich by ste veru robiť nechceli.

Konfliktný či nepríjemný kolega? Týmto ho jednoducho uzemníte

Nájde sa všade. Ten jeden článok, kolega, s ktorým jednoducho neviete vychádzať. Neustále provokuje, vytvára konflikty a hádky a všetko kritizuje. Aj vy máte takého kolegu? Takto sa s ním vysporiadate.

Podnikanie na živnosť 2018: Ako založiť živnosť?

Rozhodli ste sa začať podnikať? Možností je veľa, mnohí však siahnu práve po živnosti. Poradíme vám, ako v roku 2018 živnosť založiť, čo sa v tomto roku zmenilo a aké sú v roku 2018 zo živnosti odvody.

Najčastejšie chyby na pohovore: Tomuto sa určite vyhnite!

Už dlho hľadáte prácu, keď sa na vás zrazu usmeje šťastie a pozvú vás na pohovor? Dajte si pozor, aby ste neurobili tieto chyby, ktoré vás hneď pripravia o šancu. Ako sa správať na pohovore, aby ste uspeli a aké sú najčastejšie chyby na pohovore?

Zvýšte si sebavedomie: 10 trikov, ktoré vám s tým pomôžu

Myslíte si, že vás musí mať každý rád? Alebo, že musíte byť dokonalý? Tak s týmito myšlienkami už je koniec. Skúste týchto 10 trikov a zvýšte si sebavedomie.

Práca snov? Ako sa naozaj pracuje v Google?

Pracovať pre Google je snom mnohých ľudí. Takmer každý študent IT si svoje budúce povolanie predstavuje práve v takej firme ako je Google. Je však práca v Google taká skvelá ako vyzerá?

Náhradné voľno alebo peniaze? Kedy a na čo máte nárok?

Pracujete nadčas? A ste za hodiny odrobené navyše odmenený? Možno ste dostali náhradné voľno alebo náhradu mzdy. Kedy a na ktorú odmenu máte nárok?