Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Buďte v práci šťastný: 10 tipov ako to dosiahnuť

Už vás nebaví chodiť do práce s odporom? Chceli by ste byť v práci šťastný? Existujú spôsoby, ako toho môžete dosiahnuť. Nebojte sa, poradíme vám. Máme pre vás 10 tipov, ako byť v práci šťastný.

Nočná práca: V roku 2018 za ňu dostanete vyššie príplatky

Pracujete na zmeny? Pravdepodobne tak budete poznať aj nočnú zmenu. Aké sú pravidlá nočnej práce? A vedeli ste, že v roku 2018 sa zvýšia príplatky a zmeny v nočnej práci čakajú aj ženy?

Priemerná mzda v EÚ: Kde si zarobíte najlepšie?

Nie všetci v Európskej únii zarobia rovnako. Priemerná mzda sa líši štát od štátu. Kde zarábajú najviac, aká je priemerná mzda v EÚ v porovnaní s priemernou mzdou na Slovensku?

Chcete si privyrobiť k dôchodku? Od júla platí nová odvodová výnimka

Penzisti a dôchodcovia, ktorí si budú v tomto roku chcieť privyrobiť dostanú odvodovú výnimku do 200 €. Rovnako ako študenti, tak do tejto sumy nemusia platiť žiadne odvody. O koľko sa vám zvýši dôchodok vďaka práci?

Chcete byť v práci šťastný? Vyberte si správne povolanie

Predstava práce, kam chodíte s radosťou a ste v nej šťastný, je pre mnohých len nepredstaviteľným snom. Avšak aj také povolania existujú. Ľudia, ktorí ich vykonávajú sú zdraví a šťastní. Ktoré to sú?

Ako prežiť prvý deň v práci? 10 vecí, ktoré vám pomôžu

Nervozita. Stres. Chvejúce sa ruky. Pocit prvého dňa v novej práci nie je jednoduchý. Často myslíme hlavne na to, aby sme sa nestrápnili alebo nepovedali nejakú hlúposť. Ako prežiť prvý deň v práci a neurobiť zo seba čudáka?

Povinnosti absolventov v roku 2018: Nezabudnite sa evidovať na úrade práce

Ak ste ukončili strednú alebo vysokú školu a ďalej študovať už neplánujete, nastáva čas povinností. Čo všetko musíte urobiť, ktoré úrady navštíviť a čo budete platiť? Pozrite si aké povinnosti majú absolventi v roku 2018.

Ochranná lehota 2018: Pre niekoho kratšia, pre iných dlhšia

Spojenie ochranná lehota počujeme stále častejšie. Spája sa s nemocenským poistením a dávkami. Ale viete presne, čo to znamená a ako dlho ochranná lehota trvá? Pre niektorých stanovuje zákonník práce ochrannú lehotu dlhšie. Prečo?

Analytické myslenie: Máš ho? Využi ho!

Ľudia s analytickým myslením nie sú v dnešnej dobe tak cenení ako by mali byť. Môžu pôsobiť všedne a zdanlivo nudne. No pre život firmy sú nenahraditeľní. Nepleťte si analytické myslenie s tým matematickým. Čo všetko znamená mať analytické myslenie?

Opatrovateľky v Rakúsku: Ako získať prácu a čo vybaviť?

Práca v zahraničí láka mnoho ľudí. Nielen platové podmienky, ktoré sú často lepšie ako u nás, ale aj práca samotná. Mnohí sa rozhodnú napríklad pre prácu opatrovateľky najmä v Rakúsku. Prečo?