Recenzie, skúsenosti a hodnotenia zamestnávateľa IBM

4 Hodnotilo 59 užívateľov
22x
11x
11x
8x
7x
59 užívateľov už hodnotilo
68% zamestnancov firmu odporúča
50% zamestnancov hodnotí firemnú perspektívu pozitívne
Kultúra a hodnoty
34x
Kariérne príležitosti
35x
Vedenie spoločnosti
32x
Rovnováha práca – osobný život
34x
Benefity
34x
Zoradiť podľa:

Hodnotenie

Podľa odporúčania

Perspektíva firmy

Zobraziť hodnotenia od

IBM - 10.10.2023

Vyborne

Bývalý zamestnanec Pred 6 mesiacmi Bratislava Perspektíva Odporúča

Pozitíva firmy

Prijatelsky kolektiv, zaujimava praca.

Negatíva firmy

Nie su.

Súčasný zamestnanec Pred 1 rokom Bratislava

Pozitíva firmy

Benefity a plat (ak vychytate dobreho manazera) Medzinarodni tim (seda zona, pozitivne aj negativne).

Negatíva firmy

Medzinarodni tim - pokial vas manazer-cudzinec nepozna slovenske normy a zakony, moze sa stat ze vam zakaze chodit k lekarovi alebo vas nuti pracovat nadcasy bez nahrady. Preplacanie nadcasov je na mojom oddeleni zakazane ("je na tebe aby si si zobral len tolko prace, kolko zvladnes za pracovny cas" co by bolo logicke ak by bezny zamestnanec mal tu moznost). Po rozdeleni firmy (Kyndryl) extremny nedostatok ludi + casty freeze a neschopnost prijat novych ludi. Prekomplikovane a zbytocne procesy, pouzivanie zastaralych technologii na IT oddeleni! Pomaly az ziadny karierny rast. Flexi pracovny cas riadi manazer - ja musim pracovat od 9 do 5 bez moznosti flexibility. Pokial nemate teleworking zmluvu tak HO zavisi od manazera (takmer nemozne ju vybavit, lebo manazeri ziju v 90tych rokoch a aj po covide si myslia ze clovek z domu realne nevie robit).

IBM - 29.06.2022

Skvelá spoločnosť

Súčasný zamestnanec Pred 1 rokom Bratislava

Pozitíva firmy

Dobrý začiatočnícky plat, možnosť zlepšiť sa v angličtine, home office, príjemné pracovné prostredie, mladí a pohodovú kolegovia.

Negatíva firmy

Návaly práce počas closingov, absencia bonusov a variabilných zložiek mzdy, miestami nezmyselná práca, ak nemáte čas študovať čo všetko je za tým, čo robíte.

IBM - 21.03.2022

Firma pre absolventov

Súčasný zamestnanec Pred 2 roky Bratislava Perspektíva

Pozitíva firmy

- super firma pre absolventov bez praxe, ktori nemaju velke ocakavania

Negatíva firmy

- platove ohodnotenie - smiesne benefity - totalna neflexibilita firmy a neschopnost ist s dobou V IBM robim 9ty rok a

Súčasný zamestnanec Pred 2 roky Bratislava

Pozitíva firmy

Ľudia, najma kolegovia, a niektorý lokálny manažéri. Permanentý a flexibilny home office počas pandémie. Dosť voľného času počas HO

Negatíva firmy

Americký manažment je dosť drzý a arogantný. Mal som sľúbené povýšenie ktoré som nikdy nedostal. Málo konkrétnych benefitov.

Súčasný zamestnanec Pred 2 roky Bratislava

Pozitíva firmy

Home office

Negatíva firmy

- Platy - Ziadne benefity - Rodinkarstvo, kamaratstvo - Rodova nerovnost - diskriminacia chlapov - Management 90% zensky - Pokrytectvo na vysokej urovni Kompletna spolocna vypoved managementu.

Odporúčanie pre management

Robim tu uz 8+ rokov a jedina vec co ma tu drzala je super flexibilny home office. Ale uz je koniec, toho roku idem prec a uz ani len spominat nebudem tuto firmu. Vedenie firmy aj vseobecne je 80% az 90% zenske. Totalna diskriminacia chlapov. Platobne podmienky a benefity su katastrofalne - proste hanba! Furt vyhovorky ako "freeze" a maly budget... a kvartalne vysledky chodia ako firma zaraba miliardy akoze wtf??? :D Management si fakt mysli, ze si to nikto z nas necita??? no a management... asi len kazdy 10. manager ma priemernu IQ... Toto ostatne sa tam dostalo len ako rodinka, kamaratka, kamaratik a pod. Nikto si nevazi sikovnost! Budu sa tvarit akoze "super sikovny" a pokracuju s cicanim, zuvanim cloveka az kym celkom nezhori... potom samozrejme zabudnu na teba alebo ta vyhodia zo dna na den... Proste vsetko zalostne az smiesne, tragi-komadia. O kompetentnosti zamestnancov ani nebudem hovorit... Neviem kto to vybera ale katastrofa... Poriadne po anglicky vie mozno kazdy 5. zamestnanec a pracovat s pocitacom vie mozno jeden z 10tich. Firma len pre tych co sa vedia mega tlacit do zadkov a kamaratov/rodiny managerov.

Súčasný zamestnanec Pred 2 roky Bratislava Perspektíva

Pozitíva firmy

Jedine pozitivne je Home office - absolutne nic ine.

Negatíva firmy

- Platy - Ziadne benefity - Rodinkarstvo - Rodova nerovnost - diskriminacia chlapov - Management - Pokrytectvo na vysokej urovni Robim tu uz 8+ rokov a jedina vec co ma tu drzala je super flexibilny home office. Ale uz je koniec, toho roku idem prec a uz ani len spominat nebudem tuto firmu. Vedenie firmy aj vseobecne je 80% zenske. Totalna diskriminacia chlapov. Platobne podmienky a benefity su katastrofalne - proste hanba! Furt vyhovorky ako "freeze" a maly budget... a kvartalne vysledky chodia ako firma zaraba miliardy akoze wtf??? :D Management si fakt mysli, ze si to nikto necita??? no a management... asi len kazdy 10. manager ma priemernu IQ... Toto ostatne sa tam dostalo len ako rodinka, kamaratka, kamaratik a pod. Nikto si nevazi sikovnost! Budu sa tvarit akoze "super sikovny" a pokracuju s cicanim, zuvanim cloveka az kym nezhori... potom samozrejme zabudnu na teba... Proste vsetko zalostne az smiesne, tragi-komadia. O kompetentnosti zamestnancov ani nebudem hovorit... Neviem kto to vybera ale katastrofa... Poriadne po anglicky vie mozno kazdy 5. zamestnanec a pracovat s pocitacom vie mozno jeden z 10tich. Firma len pre tych co sa vedia mega tlacit do zadkov a kamaratov/rodiny managerov. Este len ako zujimavost: Lidl pokladnik a nevzdelany linkovy pracovnik vo VW zarobi viac ako IBMer s vysokou skolou a viacrocnou praxou.

Odporúčanie pre management

Kompletna spolocna vypoved managementu.

IBM - 19.01.2022

Fem firma

Súčasný zamestnanec Pred 2 roky Bratislava

Pozitíva firmy

Pozivny je len HO absolutne nic ine.

IBM - 13.08.2021

NEODPORUCAM

Súčasný zamestnanec Pred 3 roky Bratislava Perspektíva

Pozitíva firmy

vhodne pre absolventov ale max na 1-2 roky, priemerny plat, prispevok na DDS

Negatíva firmy

Priserny manazment. Tu moze robit manazera hocikto kto ostal v teame najdlhsie aj ked ma vystudovanu veterinarnu skolu alebo filozofiu. Pracujem v IBM stvrty rok a po niekolkych rotaciach vramci oddeleni je to len horsie a horsie. Samozrejme, zalezi kam sa clovek dostane. Zo zaciatku je vsetko super, krasne ale ked vas zaucia tak vas zodru ako poslednu handru a este sa cuduju ze si narokujete na preplatenie nadcasov za tie smiesne peniaze. Ocenovani su tu len workoholici a ti co su bez chrbtovej kosti. Od korony firma neponuka prakticky ziadne vyuzitelne benefity, ani flexibilna pracovna doba uz nie je taka ako zvykla byt a ked si clovek potrebuje odbehnut nieco vybavit, musi to vzdy oznamovat a zameskane hodiny si dorabat. Okrem fixneho platu sa neudeluju ziadne bonusy, ledva vam preplatia nadcasy. Ked sa chce clovek platovo posuvat vzdy sa to zasadne neda, nie je priestor na to, nie je budget - v podstate vzdy nejaka vyhovorka. Firma sa az od 1. jula 2021 zacala tvarit aky skvely penazny HO benefit ponukla svojim zamestnancom (17 EUR pred zdanenim! po roku a pol robenia z domu), pri tom len prisiel zakon do platnosti. Je pravda ze som mala moznost zaobstarat si kancelarsku stolicku a monitor z officu, bez poplatku. Ked zamestnanec odide, firma zasadne nehlada noveho cloveka iba pracu prerozdeli a ked sa ludia v teame stazuju na prepracovanost tak manazment si nevie vysvetlit preco su ludia zrazu pretazeni a dovoluju si stazovat sa. Manazment v Amerike je uplne mimo diania co sa deje na nizsich poziciach, ich rozhodnutia absolutne nedavaju zmysel a len demotivuju zamestnancov. Ludia neustale rotuju, ak mate ten isty team pocas celeho roka tak je to zazrak.

IBM - 02.05.2021

Nespokojnost

Súčasný zamestnanec Pred 3 roky Bratislava

Pozitíva firmy

Firma vyzera dobre v zivotopise. Fajn pre cerstvych absolventov na ziskanie skusenosti.

Negatíva firmy

Pracujem v IBM 4 roky na finance pozicii a mozem konstatovat ze kazdym rokom to tu je horsie a horsie. Firma neponuka prakticky ziadne vyuzitelne benefity. Clovek ma jeden fixny plat, nieco ako 13. plat, odmeny ani preplacanie nadcasov neexistuje. Firma nebola schopna poskytnut ani prispevok na vybavenie domaceho HO tak ako ostatne firmy ked prisla korona. Vsetko potrebne na dlhodobu pracu z domu si museli zamestnanci obstarat na vlastne naklady. Pri odchode zamestnanca firma neprijme noveho cloveka ako nahradu ale rozdeli jeho pracu medzi ostatnych kolegov pripadne manageri nasilu poprehadzuju agendu v teamoch, takze clovek je kazdeho polroka zodpovedny za nieco ine a musi neustale riesit odovzdavanie starej agendy, preberanie novej agendy a naslednu aklimatizaciu, co je casovo aj psychicky vycerpavajuce a demotivujuce. Flexibilny pracovny cas je vyhoda skor pre firmu ako pre zamestnancov. Pocas uzavierok sa pracuje aj do polnoci, co teda ma byt kompenzovane tym ze pocas mesiaca mozme skoncit skor, ale prax je taka ze mnostvo prace to aj tak neumozni a namiesto toho tahame dalsie (nepreplacane) nadcasy aj cez mesiac . Ak teda nie ste v spravnom teame... NESKUTOCNE ROZDIELY medzi teamami/oddeleniami. Zatial co v niektorych teamoch maju prace vyse hlavy, neustale nadcasy a stres v inych teamoch maju ludia tazku pohodu a cele dni nic nerobia, castokrat za vyssi plat. To ako sa clovek ma v IBM zalezi vylozene od stastia na spravnu poziciu/team. Ja som jeden z tych menej stastnejsich...