Kariéra (a pracovný život)

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Pracovné odevy: 5 rád, ktoré vám pomôžu s výberom

Pracujete na stavbe, maľujete alebo zatepľujete dom? V tom prípade potrebujete pracovné odevy. Kedy vám ich preplatí zamestnávateľ a kde vybrať tie najlepšie pracovné odevy?

Čoraz viac Európanov sa vydáva za prácou do Kanady. Prečo?

Sociálny systém, vysoké dôchodky a mnoho ďalších benefitov presvedčilo odcestovať za prácou do Kanady nejedného Slováka. Poďte sa s nami pozrieť, čo so sebou život v Kanade prináša.

6 dôvodov, prečo si do práce zobrať svojho psa

Benefity, akými zamestnávatelia lákajú nových zamestnancov sú dnes už o niečom úplne inom. Napríklad mileniálom záleží najmä na flexibilnej pracovnej dobe, možnosti pracovať z domu alebo mať dog friendly office. Čo to je?

5 tipov, ako si nájsť prvú prácu

Ste absolvent a hľadáte prácu? Vyhnite sa všetkým chybám a hľadajte správne. Prezradíme vám 5 overených tipov, ako si nájsť prvú prácu. Priamo od personalistov. Tak poďme na to.

Hľadáte prácu, ale stále nič? Možno robíte tieto chyby

Hľadanie práce je pre absolventov skúškou trpezlivosti a výdrže. Nie vždy to ide podľa predstáv a často môžete byť z neustáleho hľadania práce unavený. Ak ste však stále žiadnu prácu nenašli, možno robíte práve tieto chyby.

Absolventi, hľadáte prácu? 5 tipov, ako si to uľahčíte

Máte po škole, polovica leta je fuč a vy stále nemáte prácu? Možno robíte niektorú z častých chýb. Ako si absolventi nájdu prácu ľahko a rýchlo? Čítajte a dozviete sa to.

Práca v Rakúsku: Potrebujete znalosť jazyka?

Radi by ste získali zahraničnú pracovnú skúsenosť? Napríklad z Rakúska? Často však pre prácu v zahraničí potrebujete aj znalosť jazyka. My vám však prezradíme, že aj bez znalosti jazyka si v Rakúsku prácu nájdete.

Hľadáme prácu, zn. Moderne

Hľadáte si prácu? A hľadáte na internete? Časom, kedy sme prehľadávali všetky noviny s pracovnými inzerátmi, už odzvonilo. Na rad prišiel internet. Ten má pri hľadáte práce naozaj veľa predností. Prečítajte si aké.

Vodiči kamiónov majú ťažkú prácu. Chcete byť jedným z nich?

Práca vodiča kamiónu či dodávky nie je jednoduchá. Existuje v nej veľa pravidiel a predpisov, ktoré musíte dodržiavať. A navyše si ešte aj vypočujete veľa negatívneho od vodičov osobných áut. Má však aj veľa výhod. Aké to sú?

Ste evidovaný na úrade práce? Možnosti práce nezamestnaných sa zmenili

Nikoho nepoteší situácia, keď sa ocitne bez práce. V takom prípade sa najčastejšie eviduje na úrade práce, a aby mal aspoň nejaké euro naviac, chce popri evidencii na úrade práce pracovať. Ale môže, ak je evidovaný na úrade práce zároveň pracovať?