Kariéra (a pracovný život)

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Kariéra: ako ju naštartovať a nájsť si prácu snov?

Máte po škole alebo ste práve opustili pracovné miesto, kde ste si neprišli na svoje? Je na čase začať s hľadaním novej práce. Ako však naštartovať kariéru, ktorá vás bude napĺňať? V tomto článku vám poradíme.

Takto mileniáli menia trh práce

S tým ako generácia Baby Boomers starne, zanecháva za sebou miesto pre generáciu X a generáciu Y, teda mileniálov. Pozrite sa, ako tieto generácie menia management firiem a pretvárajú trh práce a samotnú ekonomiku.

Tieto povolania po roku 2030 nebudú existovať

Určite ste si aj vy vo svojom okolí všimli, že niektoré kedysi bežné povolania dnes už nevykonávajú ľudia. Ktoré povolania sa strácajú a ktoré z nich sa začnú strácať o pár rokov?

Ako naplánovať meeting a nič nevynechať?

Meetingy sú mocným nástrojom avšak často bývajú podceňované. Pre mnohých totiž znamenajú stratu času, kvôli zlej organizácii. Nižšie sa dočítate, ako vaše meetingy naplánovať a na nič dôležité nezabudnúť.

9 tipov ako zvýšiť svoju produktivitu

Byť produktívny pri práci nie je veda. Aj tak však majú mnohí z nás v tejto oblasti výrazné medzery. Ak aj vy patríte do tejto skupiny ľudí, tento článok je pre vás. Varovanie: zvýšenie produktivity pomocou nasledujúcich bodov vyžaduje úsilie.

Multisport karta: silný hráč na trhu benefitov

Všetky firemné benefity plnia jednoduchý účel - pomôcť zamestnancom cítiť sa lepšie. Aj napriek tomu, že Slováci preferujú v prvom rade tradičnejšie benefity, „Multisportka” si aj u nás získava čoraz viac sympatizantov.

Na čo si dať pozor pri odpovedi na ponuku práce?

Situácia na trhu práce sa pre uchádzačov zlepšuje. Stačí iba poslať svoj životopis so sprievodným listom a čakať na pozvánku na pohovor. Naučte sa, ako sa odpoveď na ponuku práce píše a presvedčte tak recruiterov o tom, že ste ten správny kandidát.

Nebaví vás práca? Vždy je šanca na zmenu

Aj vy sa neustále trápite a neviete si nájsť prácu snov? Ak sa nebojíte zmeny, dokážete čokoľvek. Prečítajte si inšpiratívny príbeh Ivany z obchodného domu IKEA.

Na čo má zamestnanec nárok pri zahraničnej pracovnej ceste?

Boli ste vyslaný na zahraničnú pracovnú cestu? V tomto článku sa dozviete, kedy vám vzniká nárok na zahraničné stravné, aký spôsob cesty si vybrať a koľko vás bude táto záležitosť stáť.

Je home office skutočne benefitom?

Benefit práce z domu je bežnou súčasťou mnohých firiem. Znamená flexibilnú pracovnú dobu a žiadne dochádzanie na presný čas. Znie to skvele. Existuje však aj niekoľko nevýhod spojených s týmto novodobým pracovným benefitom.