Pracovný pohovor

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Soft skills: Zaboduj s nimi na pohovore

Hľadáte prácu, ale nedarí sa vám? Dostali ste sa na pohovor, ale aj tak vás nezobrali? Príčin môže byť niekoľko. Od zle napísaného životopisu až po vaše vystupovanie. Nezabudli ste na niečo? Čo tak ukázať vaše „jemné“ zručnosti?

Pripravte sa na pohovor: Odhaľte svoje silné stránky

Na pracovnom pohovore môžu padnúť rôzne otázky. Od tých naozaj šialených až po overenú klasiku. Často preto dostanete aj otázku: „Aké sú vaše silné stránky?" Ale ako na ňu odpovedať?

Aké sú vaše slabé stránky?

Prišli ste na pohovor a zrazu na vás vybalia otázku o vašich slabých stránkach? Žiadny strach. Táto otázka je celkom bežná. Pripravte sa na otázku o vašich slabých stránkach na pohovore.

Pripravte sa na pohovor a zvýšte šancu na úspech

Desiatky rozoslaných životopisov. Odmietavé e-maily. A zrazu to príde. Pozvanie na pohovor. Srdce vám búši. Neviete popadnúť dych. Čo teraz? Čo by ste mali spraviť? Ako zvládnuť pohovor? To vám hneď prezradíme. A nie je to nič zložitého.

10 najčastejších otázok na pohovore

Dostali ste pozvánku na pohovor? Gratulujeme. Nemusíte byť nervózny. Stačí, ak sa naň dobre pripravíte. A my vám s tým, samozrejme, pomôžeme. Povieme vám, aké otázky sa na pohovore pýtajú personalisti najčastejšie.

Ako zvládnuť pohovor v angličtine?

Rozposielali ste životopisy a odpovedali na kopec pracovných ponúk a inzerátov? Možno hľadáte prácu v zahraničí. Pohovor tak bude v cudzom jazyku. Aké sú najčastejšie otázky na pohovor v angličtine? A ako sa pripraviť?

Ako sa obliecť na pracovný pohovor?

Pozvali vás na pohovor? Gratulujeme. Ešte však nemáte vyhraté. Po domácej príprave na vás čaká ešte jedna ťažká skúška. Ako sa obliecť na pohovor? Možností je priveľa. Nebojte sa, my vám poradíme.