Motivácia

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Ovládajte iných: Triky, ktoré vám pomôžu dosiahnuť to, čo chcete

Chcete, aby vás ľudia mali radi, obľúbili si vás alebo vás len jednoducho počúvali? Psychológia naznačuje, že je možné toho dosiahnuť. Máme pre vás pár trikov ako ovládnete ľudí a donútite ich robiť to, čo chcete vy.

Chceš skvelé meno pre svoj startup? 5 tipov ako na to

Máte super nápad a chcete založiť startup? Skvelé, už potrebujete len názov. Ale aký? Mal by vystihovať vás, produkt a nemal by byť zložitý. Vymyslieť dobrý názov môže trvať dlhšie než vymyslieť produkt. Tu je zopár tipov, ktoré vám pomôžu.

Ako zvládnuť ranné vstávanie? 7 tipov, ktoré vám to uľahčia

Nie ste ranné vtáča? Neviete vstať skoro ráno a z postele vyleziete s nechuťou, že zase musíte ísť do práce? Poradíme vám ako zvládnuť ranné vstávanie bez problémov, aby ste boli výkonnejší.

Prvý Máj: Ako oslavujú sviatok práce vo svete?

Sviatok práce oslavujeme už od roku 1889. Vedeli ste, že nie sme jediný, kto tento sviatok oslavuje? Spolu s nami ho oslavuje takmer celý svet. Ako také oslavy prebiehajú?

Tipy ako si privyrobiť a mať v peňaženke niečo navyše

Máte síce prácu, no vaša výplata zmizne skôr než by ste chceli? Privyrobte si peniaze navyše k výplate a prestaňte sa strachovať, že budete zase v mínuse. Prezradíme vám pár tipov, ako si privyrobíte aj niekoľko stoviek eur.

Návod na generáciu Y: Ako si ich udržať?

V súčasnosti sa do produktívneho veku dostávajú tzv. mileniáli alebo generácia Y. Chcete uspieť na pracovnom trhu? Vzdelanie už nestačí, dôležitá je prax a najmä schopnosti. Ale aké? Čítajte ďalej.

Generácia X a Y: Ako je na tom ich pracovný život?

Rozdiely medzi generáciou X a Y sú značné. A rovnako sa prejavujú aj v pracovnom živote, kde má každá skupina iné priority. Kto patrí ku ktorej generácii a ako sa generácia X a Y správa v práci?

Mobbing: Čo to je a ako sa mu vyhnúť?

Stretli ste sa už s mobbingom? Dnes je to stále častejšie skloňované slovo a šikanu na pracovisku pozná veľa ľudí. Či už ho poznáte zo strany kolegov alebo len jedného človeka, napríklad ako bossing. Ako si s mobbingom poradiť a ako sa mu vyhnúť?

Benefity v práci: Po ktorých sa u zamestnancov zapráši?

Nízka nezamestnanosť dnes spôsobuje, že firmy medzi sebou o uchádzačov musia bojovať. A využívajú k tomu rôzne prostriedky. Jedným z najvyužívanejších sú benefity a zamestnanecké výhody. Ktoré benefity sú u zamestnancov najobľúbenejšie?

Práca, ktorá ťa baví: Sen či realita?

Možno ste práve skončili školu a hľadáte si prácu. Rozosielate životopisy, ale akosi to stále nejde? Radi by ste našli prácu, ktorá vás bude baviť a budete sa v nej cítiť dobre. Ako na to?