Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Ako zistiť, kto mi volal podľa telefónneho čísla?

Každý deň sa stáva, že nám zazvoní mobilný telefón a na displeji sa objaví neznáme alebo dokonca skryté číslo. Dnes už však vieme ľahko zistiť kto nám volal bez toho, aby sme iba neisto uvažovali nad tým, či je vhodné hovor zdvihnúť.

Ako napísať motivačný list + vzor

Prvým krokom pre dosiahnutie vysnívanej práce je napísanie kvalitného životopisu. Nástrojom, ako ponúknuť potenciálnemu zamestnávateľovi dodatočné informácie, ktoré ho možu presvedčiť o tom, že daná pozícia je pre vás vhodná, je zaujímavý motivačný list.

Nástup AI: Ako umelá inteligencia transformuje trh práce

V súčasnej digitálnej ére sa rýchly technologický pokrok a vývoj umelej inteligencie (AI) stávajú nenávratnou realitou. Umelá inteligencia sa výrazne prelína so všetkými aspektmi nášho života, vrátane pracovného trhu.

Oplatí sa investícia do zlata a zlatých mincí?

Ako investovať do zlata bezpečne a kde kúpiť zlato a zlaté mince bez ohľadu na online kurz? Takéto investovanie nie je veľmi vhodné pre začiatočníkov. Investovanie do zlata znamená investíciu do investičného zlata, ktoré má certifikát a puncovú značku.

Evidencia na úrade práce v roku 2023

Viete, ako sa zaevidovať na úrad práce? A aké dokumenty k tomu potrebujete? Na úrade práce by ste sa mali zaevidovať, keď ste bez práce alebo ste absolventom. Nemáte na to však veľa času a treba konať rýchlo.

Filmy podľa skutočnej udalosti: Najlepšie a najdesivejšie horory

Horory majú vyvolávať strach, zdesenie, zľaknutie a ďalšie silné negatívne emócie. Medzi najlepšie horory sa často radia filmy podľa skutočnej udalosti. Najstrašidelnejšie horory sú obľúbené medzi ľuďmi, ktorí majú radi strach a prekonávajú sami seba.

Ako bojovať so syndrómom vyhorenia?

Máte pochmúrnu náladu, žiadnu energiu ani motiváciu? Ste frustrovaný a neustále sa cítite vyčerpaný? Možno sa už dostal aj k vám. Tichý zabijak, ktorý vás pomaly oberie o radosť zo života a zničí vám psychické aj fyzické zdravie. Je to syndróm vyhorenia.

Ako vypočítať percentá: rátanie percent a príklady

S istotou môžeme povedať, že ľudia sa delia na dve skupiny. Prvá skupina sú tí, ktorí sú matematicky nadaní a druhá skupina sú tí, u ktorých je matematika slabou stránkou. Každý sa ale dokáže naučiť ako sa počítajú percentá.

Generácia Z, mileniáli, alebo Husákove deti? Ako sa v tom vyznať a kam patríte vy

V dnešnej spoločnosti sa stretávame s rôznymi termínmi a označeniami a rýchlo sa môže stať, že sa v tom začneme strácať. Jednou z najdiskutovanejších tém sú generácia Z a mileniáli. Ale čo presne tieto výrazy znamenajú a kam sa sami zaradíme?

Filmové miesta rozprávok a najlepších filmov

Filmoví fanúšikovia poznajú niektoré kultové filmy a najlepšie rozprávky prakticky naspamäť. Skvelou inšpiráciou ako spoznať najlepšie filmy všetkých čias aj z iného uhla pohľadu, je vydať sa na skvelý výlet na rôzne filmové miesta.