Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Filmové miesta rozprávok a najlepších filmov

Filmoví fanúšikovia poznajú niektoré kultové filmy a najlepšie rozprávky prakticky naspamäť. Skvelou inšpiráciou ako spoznať najlepšie filmy všetkých čias aj z iného uhla pohľadu, je vydať sa na skvelý výlet na rôzne filmové miesta.

Čo je titul MBA za menom a ako prebieha MBA štúdium?

Titul MBA je skratka anglického Master of Business Administration. Ide o moderný manažérsky vzdelávací program, ktorý predstavuje modernú formu postgraduálneho vzdelávania. Titul MBA otvára nové možnosti pre profesijný a osobnostný rast absolventa štúdia.

Aký je rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou?

Množstvo ľudí sa pri nakupovaní veľmi nezamýšľa. Vybrané položky zaplatia kartou, ktorú priložia k platobnému terminálu a neuvažujú nad tým, o aký typ karty vlastne ide. Je preto čas pripomenúť si, aký je vlastne rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou.

Ako sa stať úspešným ubytovateľom?

Stať sa dobrým a úspešným ubytovateľom si vyžaduje veľa trpezlivosti a chuti neustále sa zlepšovať.

15 najlepších animovaných filmov nielen od Disneyho

V predchádzajúcich článkoch sme sa venovali najstrašidelnejším hororom a obľúbeným Marvel filmom. Dnešný článok sa zameriava na 15 najlepších animovaných filmov. V úvode článku je zachytená história top animovaných filmov a animovaných rozprávok.

Hospodársky výsledok: Ukazovateľ zisku či straty

Čo je to zisk? Pre podnikateľov je zisk jeden z hlavných dôvodov, prečo začať podnikať a ako mať úspech. Iste občas platí, že risk je zisk. Zisk firiem ako výsledok hospodárenia (hospodársky výsledok) je tiež ukazovateľom, ako sa danej spoločnosti darí.

Investovanie: Návod pre začiatočníkov krok za krokom

Chcete začať s investovaním, ale neviete ako na to? Náš článok vám poskytne základy od výberu správnej platformy až po investovanie do ETF a akcií. Naučte sa investovať s dôrazom na dlhodobé ciele a trpezlivosť.

Skončenie pracovného pomeru dohodou

Do cesty vám prišla nová príležitosť, chcete sa viac realizovať alebo sa vám jednoducho súčasné zamestnanie už nepáči a nenapĺňa vás? Skončenie pracovného pomeru dohodou môže váš problém vyriešiť.

Preradenie na inú prácu: Kedy a ako?

Máte zdravotné problémy, ktoré vám nedovoľujú ďalej pracovať na rovnakej pozícii? Alebo si neviete rady, keď vás zamestnávateľ zrazu pridelí na inú prácu ako máte v zmluve stanovené? Aj preradenie na inú prácu má svoje podmienky a pravidlá.

Invalidný dôchodok: Kedy naň máte nárok?

Chcete požiadať o invalidný dôchodok? Už vám nestačí len lekársky posudok na invalidný dôchodok, ktorý vás uzná invalidným. Dôležitý je aj počet odpracovaných rokov.