Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Dohoda o pracovnej činnosti 2022

Ak vás zamestnávateľ zamestná na dohodu o pracovnej činnosti, potrebujete vedieť zopár dôležitých informácií. V tomto článku vám popíšeme ako dohodu uzavrieť, koľko si pri nej môžete zarobiť a aké sú jej výhody s porovnaní s dohodou o vykonaní práce.

Zaujmi personalistu e-mailom: Ako ho napísať správne?

V dnešnej dobe, kedy už neposielate rukou písaný list so žiadosťou o prácu či odpoveď na inzerát v novinách, je prvá vec, ktorú personalista uvidí e-mail. Ako napísať mail žiadosť o prácu a sprievodný list, ktorým personalistu zaručene zaujmete?

Výpočet priemeru známok - vážený priemer známok

Býva pravidlom, že žiaci a študenti si odkladajú zlepšovanie známok až na koniec školského roka. Prvé dni a týždne v škole však uplynú ako voda, a potom posledné dni do konca školského roka tiež.

Obľúbené Marvelovky: Aké majú Marvel filmy poradie?

Sledujete Marvelovky chronologicky, či radšej podľa roku natočenia jednotlivých Marvel filmov? Článok vám pripomenie komiksové Marvel postavy, kompletný zoznam Marvel filmov, aké majú Marvelovky poradie a prezradí, kam až siaha história Marveloviek.

8 filmov, ktoré vás nakopnú do podnikania

Prinášame vám výber tých najlepších filmov o podnikaní. Tieto motivačné filmy na večer inšpirujú najmä tých, ktorí hľadajú nápady na podnikanie, alebo si lámu hlavu nad tým, ako začať podnikať. Inšpirujte sa filmami zo sveta podnikania.

Biznis etiketa - cesta k úspešným vzťahom na pracovisku

Prečo sa oplatí dodržiavať spoločenské pravidlá na pracovisku? Ako sa chovať v spoločnosti nadriadeného, kolegov, či obchodných partnerov? Ako sa správne predstaviť a komu navrhnúť tykanie? Kedy môžete bez vyzvania vstúpiť do priestoru cudzej kancelárie?

Kto je filantrop? Je charita známkou filantropie?

Filantropia je každodennou súčasťou života už po celé stáročia. Napriek tomu sa medzi nami stále nájdu ľudia, ktorí presne nevedia, kto je to filantrop. Aký význam má slovo filantrop? Súvisia navzájom charita a dobročinnosť?

Okná v kúpeľni

Nie vždy je možné situovať kúpeľňu na fasádu domu a mať tak možnosť do nej umiestniť okno. Niekedy musíme toto privilégium prenechať iným izbám. Pokiaľ sa nám ale takáto možnosť naskytne, bola by škoda ju nevyužiť.

Aká je najlepšia pôžička po koronakríze?

Aj keď niektorí z nás zvládli finančnú situáciu po koronakríze ešte relatívne dobre, problémy sa mohli dostaviť až teraz, keďže rodina napríklad vyčerpala finančnú rezervu. Je preto správny čas zamyslieť sa nad tým aká je najlepšia pôžička po koronakríze.

Financovanie auta a najlacnejšia možná pôžička

Ako si vybrať nové auto? Kúpa auta je často veľkou položkou v rozpočte. Čo potrebujete vedieť, aby ste neutratili viac, ako je potrebné? Zistite, aké možnosti financovania vozidla sú k dispozícii a ktoré by mohli byť pre vás najlepšie.