Kariéra (a pracovný život)

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Povinnosti absolventov v roku 2018: Nezabudnite sa evidovať na úrade práce

Ak ste ukončili strednú alebo vysokú školu a ďalej študovať už neplánujete, nastáva čas povinností. Čo všetko musíte urobiť, ktoré úrady navštíviť a čo budete platiť? Pozrite si aké povinnosti majú absolventi v roku 2018.

Ochranná lehota 2018: Pre niekoho kratšia, pre iných dlhšia

Spojenie ochranná lehota počujeme stále častejšie. Spája sa s nemocenským poistením a dávkami. Ale viete presne, čo to znamená a ako dlho ochranná lehota trvá? Pre niektorých stanovuje zákonník práce ochrannú lehotu dlhšie. Prečo?

Analytické myslenie: Máš ho? Využi ho!

Ľudia s analytickým myslením nie sú v dnešnej dobe tak cenení ako by mali byť. Môžu pôsobiť všedne a zdanlivo nudne. No pre život firmy sú nenahraditeľní. Nepleťte si analytické myslenie s tým matematickým. Čo všetko znamená mať analytické myslenie?

Opatrovateľky v Rakúsku: Ako získať prácu a čo vybaviť?

Práca v zahraničí láka mnoho ľudí. Nielen platové podmienky, ktoré sú často lepšie ako u nás, ale aj práca samotná. Mnohí sa rozhodnú napríklad pre prácu opatrovateľky najmä v Rakúsku. Prečo?

Ako bojovať s horúčavou v kancelárii? 6 overených tipov

Každý sa s horúčavou v letných mesiacoch vyrovnáva inak. Aké sú ale osvedčené tipy a triky na to, aby ste v kancelárii cez leto vydržali a aby vás teplo nepoložilo?

Výhoda vo vyjednávaní o mzde? Aj to prinesie povinné zverejnenie platu v inzeráte

Už ste počuli o povinnom zverejnení platu v pracovných inzerátoch? Novela zákona, ktorá túto novinku prinesie, začne platiť už od 1.5.2018. Prináša výhody alebo nevýhody? A kto bude mať navrch?

Akú krajinu zvoliť, keď chcete pracovať v zahraničí?

Práca v zahraničí, aj bez znalosti jazyka, stále láka veľa Slovákov. Vyššie platy, ale aj životná úroveň a často aj lepšie pracovné podmienky. Ktoré krajiny sú na prácu v zahraničí najlepšie? A musíte mať znalosť jazyka?

Chcete si privyrobiť popri materskej? Pozor, aby ste o ňu neprišli

Mamičky na materskej si dnes stále častejšie hľadajú prácu, aby si popri materskej niečo privyrobili. I keď sa materské v roku 2018 zvýšilo, mamičky to k práci ťahá aj naďalej. Akú prácu robiť popri materskej? A môžete na materskej vôbec pracovať?

Práca v zahraničí: Kde si zarobíte najviac?

Chystáte sa odísť za prácou do zahraničia? Už viete kam a čo budete robiť? Pracovných pozícií je veľa, stačí si len vybrať. A u niektorých ani nepotrebujete vedieť jazyk danej krajiny. Ale kde si v zahraničí zarobíte najviac?

Návod na generáciu Y: Ako si ich udržať?

V súčasnosti sa do produktívneho veku dostávajú tzv. mileniáli alebo generácia Y. Chcete uspieť na pracovnom trhu? Vzdelanie už nestačí, dôležitá je prax a najmä schopnosti. Ale aké? Čítajte ďalej.