Kariéra (a pracovný život)

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Pracovné prostredie je dôležité: Prečo mať moderné kancelárie?

To, ako sa v práci cítite z veľkej časti ovplyvňuje aj prostredie, v ktorom pracujete. A v dnešnej dobe, by si zamestnávatelia mali na pracovnom prostredí dať záležať. Ovplyvní nielen náladu zamestnanca, ale aj jeho výkon a produktivitu.

Tieto povolania už nenájdete. 10 najbizarnejších povolaní minulosti

Takého okultistu, alchymistu alebo kovboja, by ste dnes už na svete hľadali márne. V minulosti existovali povolania, ktoré sa v dnešnej dobe javia ako veľmi zvláštne. Niektoré z nich by ste veru robiť nechceli.

Konfliktný či nepríjemný kolega? Týmto ho jednoducho uzemníte

Nájde sa všade. Ten jeden článok, kolega, s ktorým jednoducho neviete vychádzať. Neustále provokuje, vytvára konflikty a hádky a všetko kritizuje. Aj vy máte takého kolegu? Takto sa s ním vysporiadate.

Práca snov? Ako sa naozaj pracuje v Google?

Pracovať pre Google je snom mnohých ľudí. Takmer každý študent IT si svoje budúce povolanie predstavuje práve v takej firme ako je Google. Je však práca v Google taká skvelá ako vyzerá?

Náhradné voľno alebo peniaze? Kedy a na čo máte nárok?

Pracujete nadčas? A ste za hodiny odrobené navyše odmenený? Možno ste dostali náhradné voľno alebo náhradu mzdy. Kedy a na ktorú odmenu máte nárok?

Budú za nás pracovať roboti? Najžiadanejšie povolania budúcnosti

Nahradia nás naozaj roboti? Nebudeme v budúcnosti mať dostatok pracovných miest pre ľudí? To sú otázky, na ktoré zatiaľ odpovede nepoznáme. Aké sú najžiadanejšie povolania budúcnosti?

Buďte v práci šťastný: 10 tipov ako to dosiahnuť

Už vás nebaví chodiť do práce s odporom? Chceli by ste byť v práci šťastný? Existujú spôsoby, ako toho môžete dosiahnuť. Nebojte sa, poradíme vám. Máme pre vás 10 tipov, ako byť v práci šťastný.

Nočná práca: V roku 2018 za ňu dostanete vyššie príplatky

Pracujete na zmeny? Pravdepodobne tak budete poznať aj nočnú zmenu. Aké sú pravidlá nočnej práce? A vedeli ste, že v roku 2018 sa zvýšia príplatky a zmeny v nočnej práci čakajú aj ženy?

Chcete si privyrobiť k dôchodku? Od júla platí nová odvodová výnimka

Penzisti a dôchodcovia, ktorí si budú v tomto roku chcieť privyrobiť dostanú odvodovú výnimku do 200 €. Rovnako ako študenti, tak do tejto sumy nemusia platiť žiadne odvody. O koľko sa vám zvýši dôchodok vďaka práci?

Chcete byť v práci šťastný? Vyberte si správne povolanie

Predstava práce, kam chodíte s radosťou a ste v nej šťastný, je pre mnohých len nepredstaviteľným snom. Avšak aj také povolania existujú. Ľudia, ktorí ich vykonávajú sú zdraví a šťastní. Ktoré to sú?