Kariéra (a pracovný život)

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Generácia Z, mileniáli, alebo Husákove deti? Ako sa v tom vyznať a kam patríte vy

V dnešnej spoločnosti sa stretávame s rôznymi termínmi a označeniami a rýchlo sa môže stať, že sa v tom začneme strácať. Jednou z najdiskutovanejších tém sú generácia Z a mileniáli. Ale čo presne tieto výrazy znamenajú a kam sa sami zaradíme?

Čo je titul MBA za menom a ako prebieha MBA štúdium?

Titul MBA je skratka anglického Master of Business Administration. Ide o moderný manažérsky vzdelávací program, ktorý predstavuje modernú formu postgraduálneho vzdelávania. Titul MBA otvára nové možnosti pre profesijný a osobnostný rast absolventa štúdia.

Hospodársky výsledok: Ukazovateľ zisku či straty

Čo je to zisk? Pre podnikateľov je zisk jeden z hlavných dôvodov, prečo začať podnikať a ako mať úspech. Iste občas platí, že risk je zisk. Zisk firiem ako výsledok hospodárenia (hospodársky výsledok) je tiež ukazovateľom, ako sa danej spoločnosti darí.

Preradenie na inú prácu: Kedy a ako?

Máte zdravotné problémy, ktoré vám nedovoľujú ďalej pracovať na rovnakej pozícii? Alebo si neviete rady, keď vás zamestnávateľ zrazu pridelí na inú prácu ako máte v zmluve stanovené? Aj preradenie na inú prácu má svoje podmienky a pravidlá.

Zaujmi personalistu e-mailom: Ako ho napísať správne?

V dnešnej dobe, kedy už neposielate rukou písaný list so žiadosťou o prácu či odpoveď na inzerát v novinách, je prvá vec, ktorú personalista uvidí e-mail. Ako napísať mail žiadosť o prácu a sprievodný list, ktorým personalistu zaručene zaujmete?

Biznis etiketa - cesta k úspešným vzťahom na pracovisku

Prečo sa oplatí dodržiavať spoločenské pravidlá na pracovisku? Ako sa chovať v spoločnosti nadriadeného, kolegov, či obchodných partnerov? Ako sa správne predstaviť a komu navrhnúť tykanie? Kedy môžete bez vyzvania vstúpiť do priestoru cudzej kancelárie?

Kto je filantrop? Je charita známkou filantropie?

Filantropia je každodennou súčasťou života už po celé stáročia. Napriek tomu sa medzi nami stále nájdu ľudia, ktorí presne nevedia, kto je to filantrop. Aký význam má slovo filantrop? Súvisia navzájom charita a dobročinnosť?

Aká je najlepšia pôžička po koronakríze?

Aj keď niektorí z nás zvládli finančnú situáciu po koronakríze ešte relatívne dobre, problémy sa mohli dostaviť až teraz, keďže rodina napríklad vyčerpala finančnú rezervu. Je preto správny čas zamyslieť sa nad tým aká je najlepšia pôžička po koronakríze.

Pôžička po insolvencii: Existuje pôžička ihneď po ukončenej insolvencii?

Prešli ste insolvenciou a neviete čo ďalej? Ani po skončení insolvencie nemusí byť situácia jednoduchá; hľadáte plán ako ušetriť a každý neplánovaný výdavok naruší insolvenciu. V takejto situácii sa pôžička ihneď môže javiť ako vhodné riešenie.

Kedy je vhodný čas na zmenu zamestnania a výpoveď v práci?

Ak zažívate v práci pocity nízkej produktivty a stresu príliš často a máte pocit, že jej negatíva v práci prevažujú nad pozitívami, niečo pravdepodobne nie je v poriadku. Viete, aké signály vám naznačujú, že je čas uvažovať o zmene zamestnania?