Platy a mzdy

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

V ktorom odvetví sú najvyššie platy?

Priemerná slovenská mzda prevýšila tisíc eur. Viete ktoré odvetvia sú na tom najlepšie? A ako sú na tom jednotlivé kraje?

Výška platu nie je pre generáciu Z vždy rozhodujúca. Čomu dávajú prednosť?

Myslíte si že poznáte generáciu Z dostatočne? V porovnaní s ich rodičmi a prarodičmi sa ich mzdové očakávania výrazne líšia. Kedy sa takzvaní mileniáli rozhodnú zamestnávateľa zmeniť a čo ich naopak vo firme dokáže udržať?

Dôchodok v roku 2019: Zvýši sa o 2,6 %

Aj v novom roku 2019 sa budú dôchodky znovu zvyšovať. Väčšina dôchodcov pocíti zvýšenie o výšku dôchodkovej inflácie. Valorizovať sa bude aj inak. O koľko sa zvýši dôchodok v roku 2019?

Priemerná mzda na Slovensku je vyššia než 1000 €

Zvyšovanie priemernej mzdy nie je žiadna novinka. Za rok 2018 však priemerná mzda stúpla o viac ako 50 €. A aj keď sme prekročili hranicu 1000 €, stále sú v priemernej mzde veľké rozdiely medzi jednotlivými krajmi.

Odvody 2019: Koľko vám ukroja zo mzdy?

Minimálna mzda v roku 2019 opäť stúpa. Ako je to však s odvodmi? K tomu, aby sme sa dopočítali k čistej mzde potrebujeme odčítať zdravotné a sociálne poistenie aj daň z príjmu. Čo sa zmení v odvodoch v roku 2019.

Minimálna mzda 2019: Novela zákonníku práce priniesla zmeny

Ako bude vyzerať minimálna mzda v roku 2019? O koľko sa zvýši? Vyššiu minimálnu mzdu sme získali už v roku 2018 a každým rokom sa, zdá sa, o niečo zvyšuje. Koľko si v novom roku zarobíme?

Platy na Slovensku 2018: Kto si zarobí najviac?

Nie je tajomstvom, že najlepšie si zarobíte na vyšších manažérskych pozíciách. Ale ktoré pozície vám prinesú uspokojenie vo finančnej oblasti? A aký je rozdiel medzi najlepšie a najhoršie zarábajúcim?

Viete, čo všetko vyčítate z výplatnej pásky?

Či už pracujete alebo brigádujete, pravdepodobne ste sa s výplatnou páskou stretli. Nie všetci jej však rozumejú a niekedy potrebuje aj výplatná páska vysvetlenie. Neobsahuje len správnu výšku mzdy, ale vyčítate z nej oveľa viac.

Zvyšovanie platov 2018: Kto sa môže tešiť a koľko si k výplate prilepší?

Rok 2018 už priniesol veľa zmien. Najnovšie ide o zvyšovanie platov štátnych zamestnancov, ale tiež sociálnym pracovníkom. Rekordne nízka nezamestnanosť u nás spôsobila aj nárast platov. Tie by v roku 2018 mali byť až o 10 % vyššie.

Mzda vzrástla o viac ako 5 %. Aká je priemerná mzda na Slovensku?

Vedeli ste, že v minulom roku 2017 vzrástli mzdy o viac ako 5%? Aj napriek tomu však mnohí zamestnanci majú výplatu menšiu ako 700 €. Aká je priemerná mzda na Slovensku za rok 2017? A aká je priemerná mesačná mzda v roku 2018?