Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Čím dostať recruiterov v Slovenskej sporiteľni na svoju stranu?

Premýšľate nad prácou v Slovenskej sporiteľni? Zistite o nej čo najviac. Ako prebieha pohovor? A aké sú benefity pri práci? Odpovedá Janka Steckerová, vedúca HR LAB Slovenskej sporiteľne.

Sociálne siete v pracovnej sfére

Nájsť si dnes prácu nie je ťažké, ak viete, kde hľadať. No ťažšie môže byť nájsť si takú prácu, ktorá vás bude baviť a napĺňať. Sociálne siete dnes vládnu svetu a aj keď pracovné portály nenahradia, majú miesto aj v pracovnej oblasti.

Podpora v nezamestnanosti: Ako ju získať, ak ste pracovali v zahraničí?

Ste nezamestnaný? Či už ste odišli sami alebo nedobrovoľne, možno vám vznikol nárok na dávku v nezamestnanosti. Evidujte sa na úrade práce a požiadajte Sociálnu poisťovňu o svoj nárok na podporu v nezamestnanosti.

Čím je prijímací pohovor v AXA odlišný?

Toto a ešte oveľa viac sme sa opýtali Andrey Hrdovej, Senior Recruiter & Talent Špecialistky v AXA. Nahliadnite s nami do zákulisia tejto spoločnosti a buďte pred pohovorom múdrejší.

Ako chutí práca v Tchibo? Zistite detaily prijímacieho pohovoru

Uvažujete nad prácou v Tchibo? Alebo vás už dokonca pozvali na pohovor? Čo od neho čakať a ako sa pripraviť nám prezradila HR riaditeľka Tchibo, Martina Ježková.

Na pohovor do Allianz - SP sa dobre pripravte a vyzdvihnite svoje skúsenosti

Chystáte sa na pohovor do Allianz - SP? Ako prebieha a čo vás môže zaskočiť sa dozviete nižšie. Naše otázky zodpovedala Barbora Andrejuvová, senior recruiterka v Allianz - SP.

Čím je pohovor v OBI neOBIčajný?

Neviete si rady s prípravou na pohovor v OBI? V tomto článku zistíte všetko potrebné. Vyspovedali sme vedúcu oddelenia ľudských zdrojov, Niké Blechovú.

8 tipov ako odpovedať na negatívne hodnotenia nielen na eKariére

Reagovanie na hodnotenie firmy by malo byť stálou súčasťou kvalitnej stratégie pre budovanie firemnej značky, a to nech už sa jedná o negatívne alebo pozitívne hodnotenie firmy.

Čo čakať na pohovore vo firme Plzeňský Prazdroj Slovensko a ako sa odlíšiť od ostatných kandidátov?

Katarína Kratochvílová, Senior Talent Acquisition Specialist vo firme Plzeňský Prazdroj Slovensko, nám priblíži priebeh pohovoru a definuje, aké vlastnosti by podľa nej mal mať každý úspešný uchádzač.

Tatra banka si na pohovore cení úprimnosť a drive

Július Benko, riaditeľ odboru ľudských zdrojov Tatra banky, nám prezradil zopár tipov, ktoré by vám mohli pomôcť zvládnuť pohovor na výbornú. Aké to sú?