Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Čo by ste nemali podceniť pri príprave na pohovor do firmy Volkswagen Slovakia?

Pozvali Vás na pohovor do firmy Volkswagen Slovakia? Gratulujeme! Hlavne nechajte strach doma a buďte pri rozhovore s personalistom otvorený. Hovorca spoločnosti, Michal Ambrovič, Vám v nasledujúcom rozhovore prezradí o priebehu pohovoru viac.

Práca v Rakúsku: Potrebujete znalosť jazyka?

Radi by ste získali zahraničnú pracovnú skúsenosť? Napríklad z Rakúska? Často však pre prácu v zahraničí potrebujete aj znalosť jazyka. My vám však prezradíme, že aj bez znalosti jazyka si v Rakúsku prácu nájdete.

Hľadáme prácu, zn. Moderne

Hľadáte si prácu? A hľadáte na internete? Časom, kedy sme prehľadávali všetky noviny s pracovnými inzerátmi, už odzvonilo. Na rad prišiel internet. Ten má pri hľadáte práce naozaj veľa predností. Prečítajte si aké.

Čím zabodujete na pohovore vo firme ANASOFT?

Čaká na Vás pohovor v spoločnosti ANASOFT? Pripravili sme si pre Vás rozhovor s HR tímom, ktorý Vám priblíži priebeh a atmosféru prijímacieho konania. Čím na pohovore personalistu jednoznačne ohúrite?

Vodiči kamiónov majú ťažkú prácu. Chcete byť jedným z nich?

Práca vodiča kamiónu či dodávky nie je jednoduchá. Existuje v nej veľa pravidiel a predpisov, ktoré musíte dodržiavať. A navyše si ešte aj vypočujete veľa negatívneho od vodičov osobných áut. Má však aj veľa výhod. Aké to sú?

Uchádzačom by na pohovore nemalo chýbať zdravé sebavedomie, tvrdí Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie Lidl

Aká vlastnosť na Vás u kandidáta počas pohovoru zaúčinkuje? A ako sa odlíši od stovky ďalších uchádzačov? Toto, aj mnoho iného Vám zodpovie Tomáš Bezák v nasledujúcom rozhovore.

Ako zahviezdiť na pohovore vo firme Scheidt & Bachmann?

Spoločnosť Scheidt & Bachmann je úspešná firma, ktorá pochádza z Nemecka a má viac ako 140 ročnú históriu. Máte záujem pripojiť sa k ich tímu? Pozrite sa, čo vás na pohovore v Scheidt & Bachmann čaká a neminie.

Ste evidovaný na úrade práce? Možnosti práce nezamestnaných sa zmenili

Nikoho nepoteší situácia, keď sa ocitne bez práce. V takom prípade sa najčastejšie eviduje na úrade práce, a aby mal aspoň nejaké euro naviac, chce popri evidencii na úrade práce pracovať. Ale môže, ak je evidovaný na úrade práce zároveň pracovať?

Živnosť popri zamestnaní 2018: Výhody a rozdiely

Máte trvalý pracovný pomer, ale rozmýšlate nad založením živnosti popri práci? Potrebujete súhlas zamestnávateľa. Trochu inak to bude aj s odvodmi. Je živnosť popri práci výhodná?

Čo Vás môže prekvapiť na pohovore vo firme Alza?

Životopis do Alzy ste už odoslali. Čakáte na odozvu od personalistu. Minúty sa javia ako dni. A odrazu, bingo! Pozvali Vás na pohovor. Pozrite sa s nami na jeho priebeh spolu s personálnym riaditeľom Alzy, Marekom Premusom.