Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Práca v zahraničí: Kde si zarobíte najviac?

Chystáte sa odísť za prácou do zahraničia? Už viete kam a čo budete robiť? Pracovných pozícií je veľa, stačí si len vybrať. A u niektorých ani nepotrebujete vedieť jazyk danej krajiny. Ale kde si v zahraničí zarobíte najviac?

Pozor na náležitosti pracovnej zmluvy: Čo všetko by mala obsahovať?

Získali ste vytúžené pracovné miesto, dohodli ste sa aj na výške platu a jediné, čo zostáva je podpísanie pracovnej zmluvy. Čo by ste o nej mali vedieť, na čo sa zamerať a aké náležitosti by pracovná zmluva mala obsahovať?

Pracovná zmluva – VZOR

Dostali ste sa do fázy podpisu pracovnej zmluvy? Či už ju podpisujete na dobu určitú alebo neurčitú, vždy musí mať určité náležitosti. Ktoré to sú? A na čo si dať pozor? Pozrite si vzor pracovnej zmluvy, aby vás pri podpise nič neprekvapilo.

Návod na generáciu Y: Ako si ich udržať?

V súčasnosti sa do produktívneho veku dostávajú tzv. mileniáli alebo generácia Y. Chcete uspieť na pracovnom trhu? Vzdelanie už nestačí, dôležitá je prax a najmä schopnosti. Ale aké? Čítajte ďalej.

Generácia X a Y: Ako je na tom ich pracovný život?

Rozdiely medzi generáciou X a Y sú značné. A rovnako sa prejavujú aj v pracovnom živote, kde má každá skupina iné priority. Kto patrí ku ktorej generácii a ako sa generácia X a Y správa v práci?

Založte si startup. Jednoduchý návod ako na to

Máte super nápad, ktorý dokáže pomôcť tisíckam ľudí? Problém je v tom, ako ho medzi tých ľudí dostať. Rozmýšľali ste už nad založením startupu? Nie je to také ťažké ako sa môže zdať.

Nevyplatil vám zamestnávateľ mzdu? Aký je postup?

Neraz sa stalo, že zamestnávateľ nevyplatil mzdu v riadnom termíne ani v dohodnutom. Zamestnanec však na mzdu za vykonanú prácu má zo zákona právo. Ako by teda mal postupovať v prípade, že mu ju zamestnávateľ nevyplatil?

Ako si rozvrhnúť pracovný čas?

Pracujete vždy päť dní v týždni v rovnakom čase? Alebo naopak každý týždeň pracujete inak? To, ako máte rozvrhnutý pracovný čas závisí na zamestnávateľovi, ktorý vám ho môže rozvrhnúť rovnomerne alebo nerovnomerne. Ako teda budete pracovať?

Povinnosť uvádzať v pracovných inzerátoch mzdu bude platiť už od mája 2018

Od začiatku roku už máme veľa zmien - vyššiu minimálnu mzdu alebo novinky v daňovej oblasti. Od mája k nim pribudne aj povinné zverejnenie platu v pracovných inzerátoch.

Flexibilná pracovná doba: Je dôležitejšia než vyššia mzda?

Flexibilná pracovná doba je dnes benefitom, ktorý často láka mnoho ľudí. Pre niekoho je dokonca dôležitejší než vyšší plat. Flexibilnú pracovnú dobu oceňujú najmä mamičky, ale aj študenti.