Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Sociálne poistenie v roku 2018

Rovnako ako u zdravotného poistenia alebo minimálnej mzdy sa mení aj výška sociálneho poistenia. Koho sa zmeny dotknú? A koľko teda budeme na sociálne odvádzať? Pozrite si aké sú odvody za sociálne poistenie.

Daňové priznanie u dohodárov a študentov 2018

Možno ste si chceli privyrobiť. Možno ste boli na letnej brigáde. Pracovali ste pravdepodobne na dohodu. Vo väčšine prípadov daňové priznanie ako študent alebo dohodár riešiť nemusíte. Avšak niekedy sa ten dlhý rad na úrade nevyhne ani vám.

Aké zmeny si rok 2018 prichystal v daňovej oblasti?

Rok 2018 prináša jednu zmenu za druhou. Okrem rekordného zvýšenia minimálnej mzdy alebo dôchodku, sa zmeny dotknú aj oblasti daní. Čo všetko je po novom inak? Pozrite si zmeny v daňovej oblasti.

Prehľad zmien pre rok 2018: Polepšíme si?

Rok 2018 je plný zmien. Predovšetkým k lepšiemu. Dochádza k zvyšovaniu. Či sa jedná o minimálnu mzdu, životné minimum alebo prídavky na deti. Zvyšuje sa však aj sociálne poistenie alebo dôchodkový vek. V akej oblasti si prilepšíme a kde naopak nie?

Daňové priznanie za rok 2017

Daňové priznanie už nám dýcha na krk. Zdanenie príjmov sa týka osôb, ktoré v roku 2017 vykázali príjem v určitej výške. V akej? Do kedy musíte daňové priznanie podať? A kedy sa vám zdanenie vyhne?

Máte organizačné schopnosti? Ukážte ich

Dnes sa organizačnými schopnosťami oháňa každá druhá ponuka práce. Ale čo to vlastne znamená? A vedeli ste, že patria k tzv. mäkkým zručnostiam? Nebudeme otáľať a pustíme sa do toho.

Láka vás práca v USA? Aké sú tam mzdy?

Práca v USA zo Slovenska vylákala tisíce ľudí. Spojené štáty sa dlhodobo držia na vrchole rebríčka najvyspelejších štátov. Aká je výška platu v USA a v akej oblasti si zarobíte najviac?

Networking: Vybuduj si vlastnú sieť kontaktov

Toto známe neznáme slovíčko predstavuje vlastne celkom jednoduchú vec. Akú? A čo to má spoločné s prácou? Networking nám nemusí naháňať hrôzu a ani sa ho nemusíme báť. Je to len neškodný pomocník.

Neznesiteľné horúčavy. Na čo máte nárok v práci?

Teploty sa v lete menia ako na hojdačke. Jeden deň chodíme v šortkách a tielku a ďalší takmer v zimných kabátoch. Ani jedno nie je príjemné a vždy si pri jednom budeme želať druhé a naopak. Ako je to s horúčavou na pracovisku?

Koniec zlým vzťahom v práci. Tipy ako na to

Vzťahy v práci nie sú vždy ideálne. Nie každý s každým si vždy sadne a vždy sa v tíme objaví niekto, kto jednoducho nezapadá. Alebo si nerozumiete so šéfom. Ako na dobré vzťahy na pracovisku? Čítajte a dozviete sa to.