Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Výpovedná doba. Prečo ju dodržať?

Stalo sa to aj vám? Dali ste výpoveď, ale v práci musíte vydržať ešte pár mesiacov, než budete môcť skutočne skončiť? Čo všetko by ste o výpovednej dobe mali vedieť, vám prezradíme v tomto článku.

Práceneschonosť v skúšobnej dobe. Na toto si dajte pozor

Nastúpili ste do práce. Plynie vám skúšobná doba a vy zrazu ochoriete. Ako to riešiť? Čo sa bude diať? A môžu vás vyhodiť? Čítajte ďalej a dozviete sa to.

Pripravte sa na pohovor a zvýšte šancu na úspech

Desiatky rozoslaných životopisov. Odmietavé e-maily. A zrazu to príde. Pozvanie na pohovor. Srdce vám búši. Neviete popadnúť dych. Čo teraz? Čo by ste mali spraviť? Ako zvládnuť pohovor? To vám hneď prezradíme. A nie je to nič zložitého.

Výpoveď a ako na ňu

Už vás to v práci nebaví? Cítite, že sa už nikam nepohnete? Alebo už neviete vystáť svojho šéfa či kolegov? Možno jednoducho potrebujete zmenu. Ak už sa v práci necítite dobre alebo chcete skúsiť niečo nové, je čas to skončiť.

Ako zarábať z domu? 10 tipov pre každého

Policajt, hasič či princezná. Každý z nás ako dieťa sníval o svojom budúcom povolaní. Málokomu sa však podarí svoje sny preniesť aj do reálneho života. A čo vy? Možno ešte stále hľadáte. Pre vás máme zopár tipov na prácu, ktorej sa môžete venovať z domu.

Vstupná lekárska prehliadka do zamestnania

Nastupujete do nového zamestnania, ale musíte mať vstupnú lekársku prehliadku? Ste povinný si ju vybaviť? Kedy a kto musí mať lekársku prehliadku do zamestnania? Čítajte ďalej a dozviete sa to.

Skončenie práce zo zdravotných dôvodov. Ako na to?

Nechcete si už ďalej ničiť zdravie? Alebo vám zo zdravotných dôvodov súčasná práca nevyhovuje? Možno ste dlhodobo chorý a je pre vás lepšie pracovný pomer ukončiť. Ako na to, ak k tomu máte zdravotné dôvody?

Práca na dobu určitú. Čo o nej potrebujete vedieť?

Prešli ste dlhou cestou od životopisu, cez úspešný pohovor, až po výsledné podanie ruky a nástup do práce. Keď sa však pozriete na pracovnú zmluvu, uvidíte tam spojenie „doba určitá“. Čo to pre vás znamená? Vysvetlíme vám to.

Akú hudbu počúvať pri práci?

Hudba je určite nepostrádateľnou súčasťou života. Počúvame ju všade. V aute, v práci, v kuchyni či pri cvičení. Dokáže meniť naše emócie a zdvihnúť nám náladu. Vďaka nej dokážeme byť produktívnejší. Čo je ale najlepšie počúvať pri práci?

Práceneschopnosť po skončení pracovného pomeru

Skončili ste v práci alebo ste dostali výpoveď? A chcete ísť na PN? Môžete. Aká je ochranná lehota po výpovedi? Môžete ísť na PN po skončení pracovného pomeru?