Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

3 rituály, ktoré vám spríjemnia chladné dni

Zimné obdobie nemusí byť zas také ponuré, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Stačí si vytvoriť niekoľko málo rituálov, ktoré vám čakanie na teplé dni skrátia. Aké to sú a ako ich môžete zaradiť do bežného života?

Čo je zisk? Ako sa používa výkaz ziskov a strát, tzv. výsledovka?

Čo je zisk? Zisk je pre podnikateľov často jedným z hlavných dôvodov, prečo začať podnikať. Ak to so svojím podnikaním myslíte vážne, je dobré sa oboznámiť s rôznymi druhmi zisku, vedieť, ako vypočítať zisk a tiež správne kalkulovať náklady.

Pôžička po insolvencii: Existuje pôžička ihneď po ukončenej insolvencii?

Prešli ste insolvenciou a neviete čo ďalej? Ani po skončení insolvencie nemusí byť situácia jednoduchá; hľadáte plán ako ušetriť a každý neplánovaný výdavok naruší insolvenciu. V takejto situácii sa pôžička ihneď môže javiť ako vhodné riešenie.

Kedy je vhodný čas na zmenu zamestnania a výpoveď v práci?

Ak zažívate v práci pocity nízkej produktivty a stresu príliš často a máte pocit, že jej negatíva v práci prevažujú nad pozitívami, niečo pravdepodobne nie je v poriadku. Viete, aké signály vám naznačujú, že je čas uvažovať o zmene zamestnania?

5 dobrých dôvodov, prečo je tak populárné bývať v modulárnom dome

Určite už ste si tiež všimli, že majitelia pozemkov bez ohľadu na lokalitu často uprednostňujú modulárne drevostavby. Vedie ich k tomu veľká časová aj finančná úspora, ale aj zdravšia klíma drevostavby alebo ekonomickejšia prevádzka do budúcnosti.

Kedy sa oplatí preklenovací úver?

Rastúce úrokové sadzby hypoték a vysoká inflácia stavajú mnohých ľudí do neistoty a aj preto je financovanie bývania veľmi aktuálnou témou. Možno vás preto bude zaujímať preklenovací úver zo stavebného sporenia. Ako ale funguje a na čo si treba dať pozor?

Kedy mám nárok na predčasný dôchodok?

Každý z nás si odchod do dôchodku predstavuje inak. Všetci ale máme jednu spoločnú predstavu – kľud a čas pre seba a rodinu. Do dôchodku však môžeme ísť aj predčasne. Ako na to?

Pracovný pomer na dobu určitú 2022

Hľadáte voľné pracovné ponuky a zamestnávateľ s vami chce podpísať zmluvu na dobu určitú? Aké sú ich výhody a nevýhody? Ako funguje pracovný pomer na dobu určitú a na čo si treba dať pozor a aký je postup pri odstúpení od zmluvy na dobu určitú?

Podnikanie na živnosť v roku 2022

Chcete si v tomto roku založiť živnosť? Prinášame Vám článok plný rád a tipov ako si čo najlepšie poradiť so založením živnosti v roku 2022.

Ako vybrať správny matrac?

Pre kvalitný spánok potrebujete kvalitný matrac. V našom článku sa zameriame na to, ako si vybrať správny matrac a vysvetlíme vám, aké faktory môžu pri výbere zohrávať dôležitú úlohu. Taktiež vám poradíme, kde si takýto matrac môžete kúpiť.