Magazín

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Ako vybrať správny matrac?

Pre kvalitný spánok potrebujete kvalitný matrac. V našom článku sa zameriame na to, ako si vybrať správny matrac a vysvetlíme vám, aké faktory môžu pri výbere zohrávať dôležitú úlohu. Taktiež vám poradíme, kde si takýto matrac môžete kúpiť.

Životné poistenie má viac druhov a možností – viete aké?

Uzatvoriť životné poistenie online je jednoduché, ale ako si vybrať to správne? Existuje veľké množstvo poisťovní, ktoré si navzájom konkurujú ponukami vrátane možnosti uzatvoriť zmluvu online. Pri rozhodovaní často pomáha porovnanie životného poistenia.

Dovolenka pri mori alebo dovolenka na Slovensku: aké sú trendy v roku 2022?

Tento rok je kvôli pandémií koronavírusu opäť špecifický tým, ako veľmi chcú Slováci tráviť dovolenku na Slovensku. Ako je ale na tom dovolenka v zahraničí, dovolenka pri mori, či aktuálne trendy medzi mladými ľuďmi?

Pracovali ste cez vianočné sviatky a nedostali ste príplatok za sviatok?

Pracovať cez vianočné sviatky sa nám často nechce. A aj keď väčšina z nás do práce ísť nemusí, existujú profesie, kde musíte. To však neznamená, že za prácu cez sviatky nedostanete príplatky. A to nielen počas tých vianočných.

Materská a rodičovská dovolenka v roku 2021

Budete čoskoro na materskej alebo rodičovskej dovolenke? Ak sa chystáte na materskú alebo rodičovskú, mali by ste vedieť niekoľko vecí. V článku sa dozviete dôležité informácie, ako je výpočet materskej dovolenky, jej dĺžka a nástup do práce po nej.

Stávkovanie ako živobytie

Pokiaľ sa venujete stávkovaniu už nejakú dobu, skoro naisto vám skrsne v hlave myšlienka, či by ste tým nemohli nahradiť prácu. Mohli ste napríklad snívať o obrovskej výhre, ktorá by vás vašej práce zbavila.

Čo robiť, ak som stratil vodičský preukaz?

Strata akéhokoľvek dokladu je nepríjemná vec. O to viac dokáže skomplikovať život strata vodičského preukazu, ktorý väčšina ľudí potrebuje denne. Čo teda robiť, ak som stratil vodičský preukaz? Netreba panikáriť a stačí dodržovať stanovený postup.

Výmena občianskeho preukazu

Potrebujete si vybaviť nový občiansky preukaz a zaujíma vás, čo všetko kvôli tomu musíte urobiť? Čo je potrebné na vydanie občianskeho preukazu a koľko to stojí? V tomto článku vám poskytneme všetky potrebné informácie o tom, ako postupovať.

Sick day: benefit, ktorý nahrádza PN a aj nemocenské poistenie

Cítite, že na vás niečo lezie a potrebujete pár dní odpočinku? Chodia vám hlavou slovné spojenia ako nemocenské dávky, zdravotné poistenie, alebo PN? Kedy však môžete požiadať o tzv. sick day, alebo zdravotné voľno a ako dlho zväčša trvá?

Ošetrovanie člena rodiny - kedy mám nárok na podporu?

Zaujíma vás aké sú podmienky, pokiaľ sa chcete starať o svojho vážne chorého príbuzného? Koľko voľna môžete na ošetrovanie člena rodiny dostať v roku 2021? Kedy máte nárok na podporu a ako funguje pandemická OČR? Viac sa dočítate v tomto článku.